	Determining Time Using Rounding Name:		
Dete		Answers	
Ir	 6:25 + 1 hour and 55 minutes When adding or subtracting time, it is often easier to round to the next hour first. In the example above we can round 1 hour and 55 minutes up to 2 hours (5 minutes more). When rounded to 2 hours, we can easily see that 6:25 + 2 hours is 8:25. But since we added 5 minutes, now we must take away 5 minutes. 	Ex. 1. 2.	8:00
	6:25 + 2 hours = 8:25 And now we know the elapsed time!	3.	
Ex)	4:05 + 3 hours and 55 minutes = 8:00	4.	
1)	6:00 + 1 hour and 55 minutes =	5.	
2)	3:35 + 3 hours and 55 minutes =		
3)	3:00 + 2 hours and 55 minutes =	6.	
4)	3:15 + 2 hours and 50 minutes =	7.	
5)	2:00 + 2 hours and 50 minutes =	8.	
6)	1:20 + 1 hour and 50 minutes =		
7)	3:30 + 1 hour and 55 minutes =	9.	
8)	5:35 + 1 hour and 50 minutes =	10.	
9)	2:30 + 2 hours and 55 minutes =	11.	
10)	3:40 + 1 hour and 55 minutes =	12.	
11)	11:20 - 3 hours and 55 minutes =		
12)	9:00 - 2 hours and 55 minutes =	13.	
13)	8:15 - 3 hours and 55 minutes =	14.	
	8:45 - 2 hours and 55 minutes =	15.	
15)	7:10 - 3 hours and 55 minutes =	16	
16)	7:15 - 3 hours and 50 minutes =	16.	
17)	5:00 - 2 hours and 55 minutes =	17.	
	7:40 - 2 hours and 50 minutes =	18.	
19)	4:05 - 1 hour and 50 minutes =	19.	
20)	9:20 - 2 hours and 50 minutes =	20.	
	Math 1-10 95 90 85 80 11-20 45 40 35 30	75	70 65 60 55 50 20 15 10 5 0

	Determining Ti	ime Using R	Rounding Name:	Answ	er Key		
Determine the answer by using rounding strategies. Answers							
	6:25 + 1 hour and 55 minutes	When 1	rounded to 2 hours, we can easily s that 6:25 + 2 hours is 8:25.	ee Ex.	8:00		
	When adding or subtracting time, it is o easier to round to the next hour first.		since we added 5 minutes, now we must take away 5 minutes.	1.	7:55		
	the example above we can round 1 hours 55 minutes up to 2 hours (5 minutes mo			2.	7:30		
	6:25 + 2 hours = $8:25$	۸n	8:25 - 5 Minutes = $8:20$				
		Allo	d now we know the elapsed time!	3.	5:55		
Ex)	4:05 + 3 hours and 55 minutes =	8:00	-	4.	6:05		
1)	6:00 + 1 hour and 55 minutes =	7:55		5.	4:50		
2)	3:35 + 3 hours and 55 minutes =	7:30	-		3:10		
3)	3:00 + 2 hours and 55 minutes =	5:55	-	6.	5:10		
4)	3:15 + 2 hours and 50 minutes =	6:05	-	7.	5:25		
5)	2:00 + 2 hours and 50 minutes =	4:50	-	8.	7:25		
6)	1:20 + 1 hour and 50 minutes =	3:10		9.	5:25		
7)	3:30 + 1 hour and 55 minutes =	5:25		9.			
8)	5:35 + 1 hour and 50 minutes =	7:25		10.	5:35		
9)	2:30 + 2 hours and 55 minutes =	5:25	-	11.	7:25		
10)	3:40 + 1 hour and 55 minutes =	5:35		12.	6:05		
11)	11:20 - 3 hours and 55 minutes =	7:25	_		4.20		
12)	9:00 - 2 hours and 55 minutes =	6:05	_	13.	4:20		
13)	8:15 - 3 hours and 55 minutes = $-$	4:20	_	14.	5:50		
14)	8:45 - 2 hours and 55 minutes = $-$	5:50	-	15.	3:15		
15)	7:10 - 3 hours and 55 minutes = $-$	3:15	-	16.	3:25		
16)	7:15 - 3 hours and 50 minutes = $-$	3:25	-				
17)	5:00 - 2 hours and 55 minutes =	2:05	-	17.	2:05		
18)	7:40 - 2 hours and 50 minutes = $-$	4:50	_	18.	4:50		
19)	4:05 - 1 hour and 50 minutes =	2:15		19.	2:15		
20)	9:20 - 2 hours and 50 minutes =	6:30	-		6:30		
	Math		1-10 95 90	85 80 75	70 65 60 55 50		
	Math www.CommonCoreSh	eets.com			20 15 10 5 0		